Blackrace i Kalmar 13 september

Nu är det dags igen för Blackrace i Kalmar, denna gång laddar vi med en helt ny tidtagningsutrustning till följd av de senaste gångerna när det varit problem med den tidigare från Blackrace.

Vi vill uppmana samtliga att ta det lugnt i trafiken i samband med denna helg, polisen har tidigare stått och mätt hastighet i närhet till Blackrace-sträckan och kommer så göra även iår. Vi välkomnar alla gas-glada att ställa sig i line för blackrace.

NYTT! Mindre utställning i samband med Blackracet.

Blackrace i Kalmar har med åren växt sig stort och lockar numera inte bara många körande utan även tusentals åskådare, därav ger vi möjlighet för ett par unika bilar att delta i en mindre uställning intill Blackrace-rakan. Vi välkomnar allt som ser lite extra ut, styling, ljudbygge eller annat som av någon anledning inte kommer delta i körningarna.

Föranmälan och mer info finns i tråden Utställning i samband med Blackrace i vårt forum.

OBS! Vi är i behov av funktionärer

Funktionärer på plats under dagen krävs för att arrangemanget ska fungera smidigt och felfritt. Funktionärer bjuds på mat och dricka under kvällen och har även möjlighet att få köra av sig. Läs mer i forumet, ”Anmälan funktionärer – Blackrace den 13 september

Angående tillfällig reg/utländsk reg samt däck

Bilar med utländska skyltar kommer inte att få köra! Däremot tillfälligt registrerade fordon!

Bilen ska vara skattad, på så vis ska uppvisas skattemärke, alternativt, av vägverket, bestyrkta uppgifter angående skattning.

Vi vill återigen understryka att däck med tunn sida förbjudna oavsett märkning. Däcken ska inte ha en ”skrynklig däcksida” vid start, detta är regler från Blackrace-organisationen och inget vi kan påverka.

Vad?

Blackrace är ett lagligt evenemang på en sträcka av 201 meter, som KSR anordnar med stöd av bland annat Kalmar kommun, Vägverket och Polisen. Blackrace i Kalmar arrangerades första gången i september 2005 och blev genast en stor succé med rekord för såväl deltagarantal som besökare för årets landsvida Blackrace-evenemang. Succen har därefter bara växt sig större och med ett deltagarantal på uppemot 80 startande bilar och flera tusen besökare så har nivån för 2008 satts. För den sakens skull brukar det inte vara ont om körtillfällen, och flitiga körande har hunnit fler än 10 repor under en kväll.

När?

Lördag 13 september 2008

Besiktning öppnar klockan 17.00 men hålls givetvis öppen hela kvällen!

Körningar pågår mellan klockan 18.00-22.00

Var?

Franska vägen ligger i Berga Industriområde i norra Kalmar, samma väg som Bilprovningen ligger på.

Såhär hittar du till Franska vägen:

från E22:

Sväng av vid den nya ”Ikea-avfarten”. Det är den första avfarten när du passerat IKEA-byggnaden om du kommer söderifrån. Kommer du norrifrån så svänger du av innan IKEA-byggnaden. Följ skyltning mot Berga (Industriområde) och fortsätt längs Tyska vägen. På vänster sida mittemot JET-macken ligger Franska vägen.

från Norra vägen:

Sväng av till Tyska vägen vid trafikljusen utanför Smålands Motorcentrum. Franska vägen ligger på höger sida mittemot JET-macken.

Infart till besiktning sker vid Mekonomen, via Engelska vägen vid Smålands Motorcentrum.

Hur?

Kostnaden är 200 kronor per startande. Denna avgift täcker tillstånd för blackrace, utrustningen för tidtagning, försäkring för de körande mm.

Krav på heltäckande klädsel, handskar & hjälm (de flesta typer godkända), skor som inte lätt lossar från fötterna samt givetvis körkort.

Besikningsblanketter kommer finnas men vill du vara med och snabba upp hanteringen kan du skriva ut blanketten och på förhand fylla i allt utom gråa fält. Länk till blanketten: http://www.blackrace.nu/filer/Anm%E4lan%20-%20Blackrace.pdf

Såhär körs Blackrace (pdf)

Regler för Blackrace (pdf)

Funktionärer!

För att evenemanget ska kunna genomföras krävs ett antal funktionärer, föranmälan görs i Anmälan funktionärer – Blackrace den 13 september . Det är bara att hojta på grannar och släkt som vill följa racet extra nära. All hjälp tas emot tacksamt och det finns alltid något för alla att göra. Möjlighet att köras ges även till funkionärer.

Nedan finns en enklare skiss/karta över området. Avfarten från E22 är där Tyska vägen korsar E22 (utanför kartan till vänster). Klicka för att öppna kartan i större storlek som visar större område kring.

Bildlänk till karta över Blackrace i Kalmar

Eventuella frågor kring evenemanget kan tas i tråden Blackrace lördag den 13 september.

Varmt välkomna önskar Kalmar StreetRacers!

Inlägget publicerades 2008-08-11, 09:47