Blackrace på Franska vägen lördag 12 maj

Under rubriken ”Grönt ljus för två gaturace” i lördagens Barometern står det beviljat 12 maj och 1 september. ”Tillståndet från länsstyrelsen är dock villkorat med ett antal krav arrangörsföreningen måste uppfylla för att racen ska få genomföras.” Ett av dessa kraven är 25 funktionärer, >läs mer i forumet.

Blackrace är ett lagligt evenemang, på en sträcka av 201 meter, som vi i KSR anordnar med stöd av Kalmar kommun, Vägverket och Polisen. Krav ställs på att de körande måste ha hjälm, inregistrerad och besiktad bil, givetvis körkort och en del andra saker för att tillgodose samtliga inblandades säkerhet. För att läsa mer om regler, surfa in på Blackrace.nu.

Här i Kalmar arrangerar KSR Blackracet på Franska vägen, som ligger i Berga Industriområde i den norra delen av Kalmar. Besiktningen öppnar klockan 17.00 och körningen börjar en dryg timme senare efter ett kortare förarmöte. Besiktningen är sedan öppen hela kvällen så det är inga krav på att vara på plats vid klockan fem. Körningarna pågår så länge det finns intresse med en slutpunkt klockan tio.

Kostnaden ligger på 200 kronor per förare, vilket bland annat täcker tillståndet för blackracet, utrustningen för tidtagning samt en försäkring för de körande. Evenemanget genomförs utan något som helst vinstintresse från föreningen. På plats sker en ”besiktning” av en dittil utsedd funktionär som kontrollerar att föraren och bilen håller sig till reglerna. Besiktningsblanketter, som ska fyllas i av både föraren, besiktningsmannen och sekretariatet, finns på plats men om du vill snabba upp hanteringen får du gärna skriva ut en blankett och fylla i på förhand. Grå fält fylls i av funktionärer på plats. Klicka här för att ladda hem blanketten (PDF-dokument).

Såhär hittar du till Franska vägen från:

E22: Sväng av vid den nya ”Ikea-avfarten” (finns ej utsatt på Eniros karta), mot ”Berga Industriområde” och fortsätt längs Tyska vägen. På vänster sida mittemot JET-macken ligger Franska vägen.

Norra vägen: Sväng av till Tyska vägen vid trafikljusen utanför Smålands Motorcentrum. Franska vägen ligger på höger sida mittemot JET-macken.

För att ta dig till besiktningen svänger du först in på Engelskavägen och sedan direkt mot Mekonomen/Byggmax. Kör därefter i gånghastighet (!) förbi affärerna (Mekonomen, Vitvaruhuset/Hemma, Loax) och parkera bilen lämpligt vid Mio. Passa på att memorera ditt registreringsnummer innan du beger dig mot det sekretariatet som förmodligen kommer vara ett partytält uppställt vid den västra väggen till Mio eller på Nordiskas parkering. Vid partytältet får du fylla i dels ett besiktningspapper och ett försäkringspapper med bland annat namn, information om bilen (såsom märke och registreringsnummer) samt ditt personummer. Då du betalat de 200 kronorna så fyller vederbörande i sekretariatet i ditt startnummer och du kan återvända till din bil med besiktningspappret för att söka upp en besiktingsman som kontrollerar din bil, fyller i besiktningsprotokollet och skriver ditt startnummer på bilen. Därefter är det bara att följa uplineningen ut från parkeringen mot Franska vägen och vänta på start.

Parkering för åskådare finns i området runt omkring, dock ej på parkeringen utanför Mio, längs Franska vägen eller på annat än angiven parkeringsplats. Exempel på parkeringsplatser är utanför Skokällarn, Kalmar Färghus, Cheapy, Jysk med flera.

Under racet måste åskådarna respektera avspärrningarna längs Franska vägen, annars kommer racet att avbrytas tills ordningen är återställd. Kom ihåg att Blackrace är ett evenemang för förarna, det är dom som betalar för att genomföra det, visa därför respekt för dem. Lämna gärna alkoholen hemma.

För diskussion och generella frågor angående Blackracet hänvisar vi till exempelvis denna tråd i forumet.

För ytterligare information kontakta KSRs ordförande Bartek Mårtensson (”Red Bull” i forumet) eller annan lämplig styrelsemedlem.

Tack till Tommy, SoreuQ, för bilderna.

Inlägget publicerades 2007-04-30, 00:00