Calmare Classic och Blackrace den 17/7

Den 17 juli är det först dags för Calmare Classic ute vid Christinelunds gård.

Utställningen huserar över 250 fordon i allt från början av 1900 talet till 2000 talets moderna gatracers. Det kommer även finnas livemusik hela dagen på två scener med Mönsterås Blues Band, The Classic Rockets, White Socks Jazz Band samt Calmare Brazz. Vi i ECCC har självklart en egen monter med tält som ni får komma in och svalka er i. Efter detta så är det vi som bjuder in Calmare Classic till blackrace på Franska vägen inne i Kalmar. Vi ser gärna att ni som ska köra dyker upp runt kl 17.00 då besiktningen öppnar då. Detta kommer bli en riktig toppendag och vi hoppas självklart på många nya bilar från Calmare Classic.

Blackrace – laglig körning på 201 meter

Blackrace är ett lagligt evenemang på en sträcka av 201 meter, som ECCC anordnar med stöd av bland annat Kalmar kommun, Vägverket och Polisen. Blackrace i Kalmar arrangerades första gången i september 2005 och blev genast en stor succé med rekord för såväl deltagarantal som besökare för årets landsvida Blackrace-evenemang. Succen har därefter bara växt sig större och med ett deltagarantal på uppemot 80 startande bilar och flera tusen besökare så har nivån för varje nytt år satts. För den sakens skull brukar det inte vara ont om körtillfällen, och flitiga körande har hunnit fler än 15 repor under en kväll.

Lördag 17 Juli 2010

Besiktning öppnar klockan 17.00 men hålls givetvis öppen hela kvällen!
Körningar pågår mellan klockan 18.00-22.00

Plats och vägbeskrivning

Franska vägen ligger i Berga Industriområde i norra Kalmar. Det är söderut på samma väg som Bilprovningen ligger på.
Såhär hittar du till Franska vägen från E22:

Sväng av vid den nya ”Ikea-avfarten”. Det är den första avfarten när du passerat IKEA-byggnaden om du kommer söderifrån. Kommer du norrifrån så svänger du alltså innan IKEA-byggnaden. Följ skyltning mot Berga (Industriområde) och fortsätt längs Tyska vägen. På vänster sida mittemot JET-macken ligger Franska vägen.
Såhär hittar du till Franska vägen från Norra vägen:

Sväng till Tyska vägen vid trafikljusen utanför Smålands Motorcentrum. Franska vägen ligger på höger sida mittemot JET-macken.

Infart till besiktning sker vid Mekonomen, via Engelska vägen vid Smålands Motorcentrum.

Kostnaden för icke medlemmar i föreningen är 200 kronor per startande. Medlemmar betalar endast 150 kronor.
Täcknande av medlemskort kan göras på plats.

Denna avgift täcker tillstånd för blackrace, tidtagningsutrustning, försäkring för de körande mm. Krav på heltäckande klädsel, handskar & hjälm (de flesta typer godkända), skor som inte lätt lossar från fötterna samt givetvis körkort.

Besikningsblanketter kommer finnas på plats. Vill du snabba upp hanteringen kan du skriva ut blanketten och på förhand fylla i allt utom gråa fält.
Blackrace.pdf

Tidtagningen kommer som vanligt från samma företag som anlitas av Bilsport vid deras evenemang, och fungerar alltså likadant.
Detta betyder bland annat en mycket bra hantering av tidkort.
Det kommer även finnas en tidkortsterminal vid kiosk/kansli där du trycker in ditt startnr och alla dina körningar/tider presenteras.
Vill du ha dom utskrivna så trycker man bara på print.
Tidkortet finns tillgängligt samma sekund bilen går över mål-linjen.

MVH Styrelsen ECCC

Inlägget publicerades 2010-07-10, 12:51