Efter Blackrace 13 september

Lördagen som skulle bli säsongsavslutning med årets andra och sista Blackrace blev tyvärr inte den succé som vi hade hoppats på. Morgonen bjöd på en fuktig bana men under dagen klarnade vädret upp och trots kylan så verkade vägen torka så sakteliga, mot förmodan trillade det även in ett relativt stort antal anmälningar. Då kom första skuren.

Facit blev tillslut att ansvarig arrangör mot rekomendationer från Polis och Blackrace ändå beslöt att försiktigt släppa iväg ett par singelrepor på rakan. Ytterligare en skur blev något annat än den avslutning vi hade hoppats på, men över vädret råder ingen tyvärr. Nu får vi istället se läroåret för de nya styrelsemedlemmarna som avslutat, och det är dags att börja planera för en säsong 2009.

SweVo-FERT,  fanns på plats med ett fullt utrustat räddningsteam, Rescue Team, och vi får väl bara vara glada att killarna i full mundering inte behövde göra annat än att hålla ställningarna i regnet.

Cramo, som utan att tveka ställer upp när Kalmar Kommun inte kan leverera vad dom lovat och dessutom kräver fantasisummor för det.

Skanska, som ställde upp med både staket och skyltar när Cramo beklagade att deras var i användning denna gång.

Janne / Däck och Cykelgrossisten på Wismarsvägen, som genast begav sig till stan för att hjälpa med däck när de ordinarie planerna inte kunde fullföljas.

Kalmar TextilTryckeri, för hjälp med massutskrifter, och diverse annat.
Widéns åkeri, Tommy och Ellen, som gjorde att däcktransporter fungerade utan problem.

Kalmar Skylt och Gravyr, som precis som vanligt ställer upp med ett leende på läpparna där hjälp behövdes.

Scenteknik och Christian, som stod för uthyrning och snabb service av högtalarsystem. samt Anita och Mattias som mättade hungrande magar.

Tack även till samtliga företag i området som låter oss spärra av vägen och begränsa åtkomsten till deras företag en halv dag. Slutligen även tack till Vägverket och Polisen som stöttar evenemanget på regional, och riksnivå.

Länktips:

Bilder från Blackrace 13 september av Xstudio.se

”Många ville köra blackrace – men få fick” skriver Barometern.se

Inlägget publicerades 2008-09-15, 00:26