Regler för ECCC's forum

Diskutera Blackrace i Kalmar.

ECCC BOT
Inlägg: 5
Blev medlem: tisdag 04 maj 2010 13:11:43
InläggPostat: fredag 29 juli 2011 15:48:24
East Coast Car Club allmänna regler för webforum

Om reglerna
* Det är en omöjlighet för moderatorer och administratörer att kontrollera alla inlägg som skrivs i forumet och således kan vi inte garantera alla inläggs korrekthet, fullständighet eller nytta.
* Vi reserverar oss rättigheten att redigera eller radera inlägg, avatarer och signaturer eller på annat sätt modifiera användares profiler om vi så anser lämpligt.
* Styrelsen, administratörerna och moderatorerna har i alla lägen tolkningsrätten på sin sida. Att klaga eller tjata på tagna beslut är förgäves.


Vi reserverar oss rättigheten att ändra nedanstående regler med eller utan förvarning.
Dessa regler skall ses som riktlinjer på vad som är tillåtet. Försök förstå andemeningen av nedanstående regler, inte det skrivna ordets specifika betydelse.

Allmänna regler som medlemmar på ECCC Forum åtar sig att följa:
§1 Sundhet och "netiketten"
Som grundregel försöker vi på ECCC så långt det är möjligt att följa den s.k. "netiketten" i de fall våra regler inte kan tillämpas direkt. För att forumet ska fungera måste du som medlem följa de lagar samt den etik som gäller när man som privatperson använder Internet. Ha särskilt det här i åtanke:
Var trevlig, respektera andras åsikter. Forumet är här för er skull!
Du får absolut inte skapa eller sprida uttalanden som är stötande eller ärekränkande.
Använd sunt förnuft. Om du är osäker om det är OK att skriva något eller inte, skriv det inte!
Personliga ärenden, "chatt" och liknande får inte förekomma i forumet. (Det finns en funktion som heter Private Messages. Använd gärna den!)

§2 När du postar ny tråd: Välj ett ämne som tydligt visar vad tråden du skapar handlar om.

§3 Du får inte sprida länkar med anknytning till piratkopierat material eller som har länkar till sådana sidor. Länkar till sidor som behandlar hur man piratkopierar program/film/musik eller bryter mot copyright-lagar är också otillåtna. Du får heller inte sprida eller länka till bilder och/eller texter av pornografisk natur.

§4 Du får inte uppmana till brott eller sprida någon annan persons uppmaning till olika sorters brott.
(Detta gäller i synnerhet trafiktekniska brott och förseelser samt misshandel.)
Det är givetvis strängt förbjudet att hota någon med psykiskt eller fysiskt våld. Detta bestraffas med en omedelbar avstängning från forumet.

§5 Det är helt förbjudet att skapa eller sprida marknadsföring för egen eller andras näringsverksamhet.
Undantag gäller sponsorer och samarbetspartners till ECCC.

§6 Användare
Varje person får maximalt registrera en användare. Vill du byta namn på din användare kontaktar du en administratör, eller ändrar detta själv i din profil. Det är inte under några omständigheter tillåtet att registrera om sig om man blivit avstängd.
Konsekvenser
Brott mot någon av ovanstående regler kan leda till en varning eller portning (avstängning från forumet). Normalt utdelas en varning innan portning, men detta är helt beroende på regelbrottets karaktär och omfattning. Om vi så anser lämpligt kommer vi varna eller porta användare även om de inte brutit mot någon av ovanstående regler och bestämmelser. Om förseelsen är grov gör vi en abuse-anmälan till användarens Internetleverantör och/eller vidtar rättsliga åtgärder. Vi reserverar oss rättigheten att avslöja användarens identitet (och/eller all övrig information vi har om användaren) om vi anser det vara befogat på grund av användarens aktivitet på ECCC webforum.
Hur fungerar varningssystemet?
Varningar är ett verktyg som moderatorerna kan tillämpa sig av när ett brott har begåtts mot forumets regler och/eller dess andemening. Varningen ska ses som en dokumenterad tidsbestämd tillsägelse och upplysning om att ett fel har begåtts mot forumets regler och att bättring i detta avseende önskas.

Motivering till varningen anges i regel av den moderatorn som sätter varningen, och den varnade användaren får ett PM med information om varningen. Undantaget är avstängning (rött kort) - då upplyses användaren via mail till den mailadress som är registrerad på användarens profil.

En varning syns enbart av den varnade forumanvändaren och moderatorerna. Vanliga forummedlemmar och besökare ser alltså EJ andra forummedlemmars varningar.

§7 Ansvarsfrihet
Alla inlägg i ECCC forum, kommentarer till artiklar/nyheter samt annonser på Köp & Sälj-marknaden uttrycker skribentens åsikter och varken ECCC eller dess moderatorer och administratörer kan hållas ansvariga för innehållet i dessa.


Vi moderatorer ser det som vår uppgift att hålla forumet i ett något så när städat skick, ej att informera om exakt när vi genomfört en viss åtgärd och på vilket sätt. Således: vill ni vara säkra på att ett budskap skall tas emot av en viss person, använd PM-funktionen...


Regler kan ändras så läs gärna denna tråd någon gång ibland.

Mvh /Styrelsen

Återgå till Blackrace

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron